Production of Indole Acetic Acid of Endophytic Aeromonas jandaei Isolated from Mimosa pigra
วันที่เขียน 4/9/2558 6:37:23     แก้ไขล่าสุดเมื่อ 22/11/2567 5:46:52
เปิดอ่าน: 2052 ครั้ง

The aim of this study was to isolate endophytic bacteria from Mimosa pigra and to screen of indole-3-acetic acid (IAA) production activity. A total 36 isolates of endophytic bacteria were obtained. These endophytes were evaluated for IAA production by colorimetric method. Aeromonas jandaei isolated from the part of stem showed the highest activity. This bacterium produced IAA at the concentration of 8.6 µg/ml in Tryptic Soy Broth (TSB) containing 200 µg/ml of L-tryptophan while 35 other isolates produced IAA in the range of 0.6 to 5.0 µg/ml. Further investigations were carried out for the effects of shaking and tryptophan concentration on IAA production by A. jandaei. The production of IAA by A. jandaei under shaking condition increased up to 11 fold over static. IAA production of A. jandaei was increased when the concentration of tryptophan in TSB medium was increased from 200 to 1,200 µg/ml. In the presence of 1,200 µg/ml of tryptophan, A. jandaei produced IAA at the concentration of 48.7 µg/ml. This study is the first report of IAA production by A. jandaei isolated from M. pigra.

The aim of this study was to isolate endophytic bacteria from Mimosa pigra and to screen of indole-3-acetic acid (IAA) production activity. A total 36 isolates of endophytic bacteria were obtained. These endophytes were evaluated for IAA production by colorimetric method. Aeromonas jandaei isolated from the part of stem showed the highest activity. This bacterium produced IAA at the concentration of 8.6 µg/ml in Tryptic Soy Broth (TSB) containing 200 µg/ml of L-tryptophan while 35 other isolates produced IAA in the range of 0.6 to 5.0 µg/ml. Further investigations were carried out for the effects of shaking and tryptophan concentration on IAA production by A. jandaei. The production of IAA by A. jandaei under shaking condition increased up to 11 fold over static. IAA production of A. jandaei was increased when the concentration of tryptophan in TSB medium was increased from 200 to 1,200 µg/ml. In the presence of 1,200 µg/ml of tryptophan, A. jandaei produced IAA at the concentration of 48.7 µg/ml. This study is the first report of IAA production by A. jandaei isolated from M. pigra.

Burapha University International Conference 2015

คำสำคัญ :
กลุ่มบทความ :
หมวดหมู่ :
แชร์ :
https://erp.mju.ac.th/acticleDetail.aspx?qid=407
ความคิดเห็นทั้งหมด (0)
ไม่มีข้อมูลตามเงื่อนไขที่ท่านกำหนด
รายการบทความการแลกเปลี่ยนเรียนรู้หมวดหมู่ : วิทยาศาสตร์ เทคโนโลยี
การอบรมเรื่องการใช้เครื่องมือวิเคราะห์ขั้นสูง » การเข้าร่วมการอบรมการใช้เครื่องมือวิเคราะห์ขั้นสูง
การเข้าร่วมการอบรมการใช้เครื่องมือวิเคราะห์ขั้นสูง ณ. คณะวิทยาศาสตร์ มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ กรุงเทพ ได้ทำการอบรมศึกษาที้ง ทฤษฎี และ ปฎิบัติ เพื่อนำเอาทักษะ หรือความก้าวหน้าทางด้านเครื่องมือใหม่ๆไปใ...
การใช้เครื่องมือวิเคระห์ขั้นสูง     บทความการแลกเปลี่ยนเรียนรู้ทั่วไป   วิทยาศาสตร์ เทคโนโลยี
ผู้เขียน อุทุมพร กันแก้ว  วันที่เขียน 8/9/2567 23:09:36  แก้ไขล่าสุดเมื่อ 21/11/2567 13:23:19   เปิดอ่าน 200  ครั้ง | แสดงความคิดเห็น 0  ครั้ง